Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Symfonia C++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, od niedawna nabrałem zajawki, aby nauczyć się programować, otóż wczoraj zamówiłem sobie dwa tomy najnowszego wydania "Symfonia C++" Jerzego Grębosza. Czy twórczość Jerzego, pomoże mi poznać język C++, abym czuł się w nim swobodnie i czy język programowania C++ jak na pierwszy raz, jest dobrym wyborem ? Język angielski mam opanowany, wcześniej tylko i wyłącznie próbowałem coś tworzyć w języku programowania pawn, używając edytora pawno.

Opublikowano

Chyba masz na myśli tworzenie nowych algorytmów lub ich badanie i tym podobne. Tym raczej na początku nie będę się zajmować....

Opublikowano

Jak myślisz logicznie to nie będziesz miał z tym problemu. Najważniejsze to się nie zniechęcać i nie rób sobie przerwy bo wszystko zapomnisz i Ci się pomiesza.

4417049059_6234f40fb5.jpg
Storm has passed but the destruction are still visible.

Opublikowano

Polecałbym Ci najpierw przeczytać "od zera do gier kodera" która jest całkowicie za darmo. Ponieważ symfonia jest trochę stara i w prostych programach konsolowych możesz mieć problemy, a tak to już trochę będziesz umiał.

Opublikowano

Ty jesteś stary Wolfik, symfonia c++ standard to wydanie z 2010 roku, pewnie chodzi Ci o 2 wydanie :).

Możliwe :@ lata szybko mijają

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...